dinsdag 27 november 2012

Training Webtools


Hallo, mijn naam is Patty Janssen. Momenteel volg ik de opleiding People & Business Management in het derde leerjaar. Deze week zijn we gestart met de keuzeminor Human Resource Development. Voor mij is dit de tweede minor die ik ga volgen. In het begin van de week wist ik nog niet goed wat ik hiervan moest verwachten. Een ding wist ik wel…. we moeten een workshop gaan geven!

Bij de eerste bijeenkomst werd het meteen duidelijk.. De minor bestaat uit een theorielijn, een project en twee trainingen waaronder de training Web 2.0 tools. Deze weblog is een onderdeel van deze training. Ik wist niet goed wat ik hiervan moest verwachten. Vorige week hadden we een uur trainingsbijeenkomst en tijdens deze training viel het mij op dat meerdere studenten negatief  tegenover de webtools stonden. Vooral toen het over ‘twitter’ ging. Een voordeel, ik heb al twitter dus weet grotendeels hoe het werkt. Ik kan me wel voorstellen dat sommige studenten hier negatief tegenover staan. Nu worden zij verplicht om een twitter aan te maken terwijl zij bewust ervoor hebben gekozen om dit niet te doen. Erica Diks, de lerares van deze training, heeft daarom aangegeven dat deze studenten ook een twitter account kunnen aanmaken met een andere naam. Mij maakt het in principe niet zoveel uit om mijn huidige twitter account hiervoor te gebruiken. Ik snap de weerstand van sommige studenten maar denk dat je er ook wat aan kan hebben om actief op internet te zijn op een professionele manier. Het ligt er helemaal aan hoe je ermee omgaat. Ik sta er in ieder geval wel open voor. Ook is het handig om te weten hoe dit allemaal werkt en hoe je deze social media op een goede manier kan gebruiken in je latere beroep. Voor bedrijven is dit een grote uitkomst omdat zij deze media gratis kunnen gebruiken om het bedrijf bekend te maken of zelfs te promoten.

Tijdens de training hebben we subgroepjes gemaakt. Mijn subgroep, subgroep 5, bestaat uit Levy Jacobs, Rona Voncken, Mark van Mourik en ikzelf. Iedere subgroep heeft een andere opdracht gekregen. Wij hebben als opdracht om met de volgende webtools aan de slag te gaan: Weblectures en Screencasting. Deze twee webtools zeiden mij op dat moment niet veel. Nu hebben wij een blog over dit onderwerp gemaakt:  http://weblecturesenscreencasting.blogspot.nl/ 

Aan de hand van de kennis die wij hierover nog op gaan doen zal het blog verder worden uitgewerkt.
Ik ben erg benieuwd naar het verloop van deze training en laat me verrassen!...

2 opmerkingen:

  1. Patty

    Wat een leuk initiatief om ook een eigen blog te starten. Daaruit blijkt ook wel dat je er positief tegenover staat! Ik blijf je volgen tijdens de training!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat het heel waar is wat je zeg over Twitter: het is een krachtige netwerktool, je kunt er ontzettend veel leren en het is zo leuk :) Twitter is mijn permanente deskundigheidsbevorderingscursus!
    Lees meer over twitter op mijn blog 2bejammed.org

    BeantwoordenVerwijderen